Ihanat jouluruusut ja hyasintit

Tukussa oli tänään tarjolla upeita jouluruusuja. Nappasin mukaani tuon lehdettömän version, joka on minusta huomattavasti elinvoimaisempi ja kauniimpi, kuin lehdellinen sisarensa. Lehdet kasvavat kasviin myöhemmin, mutta tässä vaiheessa kukat tulevat ihanasti esille.  Toki hintaa lehdettömällä Helleboruksella on usein jopa puolet enemmän, kuin lehdellisellä, mutta on se paremman näköinenkin.

jouluruusu ja hyasintti istutus

Valkoiset ja vihreät sävyt ovat kauniita ja valovoimaisia, kun musta maa synkistelee ikkunan takana. Ripaus tekolunta ja hopeaglitteriä sammalen päälle, niin talvinen vaikutelma asetelmassa on valmis.

jouluruusu läheltä

Lehdetön jouluruusu on ehdoton suosikkini, niiden saatavuus heikkenee mitä lähemmäs mennään joulua, että jos tällaisesta haaveilee, kannattaa se hakea tai varata ajoissa omasta kukkakaupasta.

Hyasintti läheltä

Kotimaiset hyasintit ovat tällaisena parhaimmillaan. Kukat alkavat avautua todella nopeasti, hyasintit kannattaa ostaa siis vielä hieman nupullaan.

Taas koittaa se aika, kun hyasinttejakin myydään jokaisessa kadunkulmassa ja ruokakaupassa. Harvemmin kuluttajalla on käsitystä siitä mikä sen hintaeron tekee. Yksinkertaisesti hintaeron jo näkee amatöörikin, kun katsoo sipulin kokoa ja ennen kaikkea nupun kokoa. Jos nuppu on pieni sormenpään kokoinen, ei voi odottaa kovin suurta kukkaa saati montaa yksittäistä kelloa hyasinttiin.
Tässä kuvassa on kaksi ihanan pulleaa kukkanuppua, laitan kuvaa tulemaan, kun ovat avautumispuuhissa.
Asetelma on tehty itsenäisyyspäivää juhlistamaan ja samalla tuomaan iloa joulun odotukseen. Hyvää viikonloppua ja itsenäisyyspäivää!

t. Katri
<a href=”http://www.bloglovin.com/blog/14636683/?claim=bmykrnptg9q”>Seuraa blogiani Bloglovinin avulla</a>
 

2 kommenttia artikkeliin ”Ihanat jouluruusut ja hyasintit

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.