Sekaisin sipulikukista

Vuosi vaihtuu ja jälleen tehdään lupauksia uudelle vuodelle. Tässä juhlallisesti lupaan olla edelleenkin sekaisin sipulikukista ja tehdä ensi vuonna 2016 sarjan sipulikukkien käytöstä niin kotona, kuin kukkakaupassakin.
Sipulikukat kattavat valtavan määrän kevätkasvejamme, joita myydään kukkakaupassa – siis paljon muutakin, kuin tulppaanit. Toki tulppaanit kulkevat mukana sarjassa jatkuvasti, onhan ne paljon enemmän, kuin se sellofaaninippu, joita myydään hyvin eritasoisena lähes joka paikassa.

Sipulikukat nimensä mukaan kasvavat sipulista, josta se saa voimansa muodostaa kukat ja lehdet. Kasveilla on usein melko pehmeä varsi, että varma temppu leikkokukilla on laittaa ne viileään veteen. Ruukkukasvit eivät tarvitse paljoakaan kastelua, että eivät kasvaisi kovin pitkäksi. Sipulikasvit ovat siitä hauskoja, että varastoivat liian veden lopulta varteensa ja kasvavat pituutta vaikka kuinka paljon runsaan veden saattelemana.

Tässä lila hyasintti joulun jälkeiseen fiilistelyyn, sipuli on kääritty metallilangan avulla rahkasammaleeseen. Sammal antaa sipulikukalle sen tarvitseman kosteuden koko elinajaksi. Ruukkuna on vanha Riihimäen lasipurkki, jossa pohjalla tekolunta ja muutama maalattu koivunoksa, jotka kuljettavat valkoista väriä pohjalta latvaan. Mukava simppeli työ, jossa on vähän jotakin ekstraa.

lila sintti riihimäki

Kuvassa kolme maljakkoa, joissa asettelupohjana on sitruunat. Ranskalaiset tulppaanit ( luontaisesti valtavan pitkä varsi ja iso kukka) ovat kietoutuneet hauskasti astian reunoja mukaillen villisti ylöspäin.
Hauska idea vaikka buffet- pöydän kattaukseen.

sitruunat ja ranskikset maljakossa

Ranskalaiset tulppaanit olivat tänä vuonna oman jouluni kaunistajia.
Kasvien viekoitteleva pitkä varsi ja valtavat kukat sulattavat helposti sydämen. Ranskalaisia tulppaaneja saa kukkakaupoista kevääseen saakka. Värejä löytyy valkoisen lisäksi ainakin mm. keltaisena, oranssina ja violettina. Kannattaa kokeilla vaikka yhdellä tai kolmella yksilöllä alkuun.
Kysy tuotetta kukkakauppiaaltasi, jos ei ole entuudestaan tuttu.

ranskikset alhaalta

Tiesitkö muuten, että saat sipulikukat kestämään paljon pidempään, jos laitat kukat vaikka yön ajaksi viileään paikkaan? Varo kuitenkin, että ei pääse pakkanen puremaan, jos vaikka hyödynnät parveketta tai ulkoterassia.
Alla olevassa kimpussa on tulppaanit sidottu spiraaliin. Kimppu seisoo kauniisti teräslautasella varsiensa varassa ja saa tarvitsemansa veden lautasella olevasta vedestä. Vettä pitää kyllä lisätä päivittäin, sillä tulppaanit ovat kovia juomaan.

Tulppaanit aaltometallilla

Jatketaan ensi vuonna sipulikukkien maailmaan sekä tsekkaillaan hieman millaisia helppohoitoisia viherkasveja kodin sisustukseen voi liittää.
Hyvää Uutta – Vuotta 2016 lukijoille!

t. Katri

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.