Kukkaterveiset Saksasta

Kukkakauppa-alan suurimmat ammattimessut järjestettiin viime viikolla Saksan Essenissä. Palauduin lauantai-iltana kotiin tuliaisina valtava määrä kuvia ja ennen kaikkea uusia ideoita.  Matkan anti oli todella hyvä ja taas kahden vuoden tauon jälkeen messutkin näyttäytyivät uudistuneena.
Saksa on aina ollut yksi kukka-alan kärkimaista ja keskeisen sijaintinsa vuoksi sinne rantautuu paljon uutta niin ympärillä sijaitsevista maista, kuin kauempaakin Euroopan ulkopuolelta. Kasvien ja muiden tuotteiden kuljetusmatkat ovat huomattavasti lyhyemmät Euroopan keskellä, kuin meillä täällä Pohjolassa ja se usein selittääkin osaltaan mm. niiden hinnan muodostumisen täällä Suomessa.
Saksassa on monia kauniita kukkakauppoja ja niissä myynnissä hienoja sekä viimeisteltyjä tuotteita. Kukkakaupat ovat elämyksiä kaikille aisteille ja palvelu tuntuu toimivan. Kukkia ei aina tarvitse olla valtava määrä yhdessä, että ne näyttäisivät hyvältä. Miten ne on sijoitettu myymälään ja miten ne on valaistu tekee jo paljon asiaa. Erikoiskaupoissa on myös kasveista ja kukkasista valmiita ideoita, joista asiakkaan on helppo valita nopeasti mieleisensä.
Alla olevassa kuvassa on kapeaan maljakkoon asetettu yksi kaunis liljan oksa ja leikkotulilatva sekä flamingonkukka. Maljakot ovat kukkasilla täytettynä ja ovat valmiita ostettavaksi kotiin, työpaikalle tai kylään. Kukkakauppa sijaitsi Essenissä rautatieasemalla.

Liljaesillepano Dusseldorf kukkakauppa

Tulilatvojen sukuun kuuluva ihastuttava kelloitulehti oli messuilla sekä useassa kukkakaupassa saavuttanut katseenvangitsijan aseman. Kasvit ovat erittäin helppohoitoisia ja kestäviä sekä tietysti kauniisiin ruukkuihin istutettuna näyttävät todella tyylikkäiltä. Kuvan kolme kasvia muodostavat hienon ryhmän, mutta toimivat yksinäänkin upeana sisustuselementtinä kotona tai työpaikalla. Kuva Essenin kukkakaupasta.

Kalanchoe esillepano kukkakauppa

Näin kevättä odottaessa tekee mieli ostaa leikkotulppaaneja omaan maljakkoon.  Tulppaaneja voi myydä kukkakaupassa myös kuivana, mutta ne pitää kotona imeyttää tiukassa paperissa tai muovikääreessä ennen, kuin laittaa ne maljakkoon. Tulppaanit imevät itsensä nestejännitykseen muutamassa minuutissa. Pieni pala veitsellä nipun varsista pois ja kylmään vähäiseen veteen imeytymään suorassa. Tämän jälkeen ovat käyttökelpoisia.

Tulppaanien hinnat muodostuvat sipulin hinnan mukaan. On olemassa ns. halpoja lajikkeita, joiden sipulin ja kukan koko ei aina välttämättä ole samaa luokkaa, kuin kanssasisarensa. Ranskalaiset tulppaanit, papukaijatulppaanit, kerrotut ja monet muut erikoislajikkeet komeilevat upeilla isoilla kukilla sekä jämäköillä varsilla ja ovat paremmin kestäviä, kuin perusnipputulppaanit. Hinta yksittäisellä tulppaanilla on korkeampi, mutta erikoislajikkeita ei tarvitse olla montaakaan maljakossa, että näyttävät hyvältä. Saksalaisessa kukkakaupassa oli hauskasti laitettu perus-tulppaaniniput kuivana esille kaupan eteen

Tulppaanipuntit myynnissä

Kerrottu vaaleanpunainen tulppaani.

tulppaani kerrottu
Kuva Lepolan Puutarha

 

Kuvassa IPM messuilta kaunis kukka-asetelma vaikka pöytäkoristeeksi kotiin tai yrityksen vastaanottotilaan. Wanda orkideat (keltainen kukka keskellä) ovat kestäviä leikkokukkia ja niistä löytyy valtava määrä värejä sekä useita yksittäisen kukan kokovaihtoehtoja.

Asetelma Essen

Suurta suosikkiani jouluruusua myydään tällä hetkellä lehdellisenä. Kasvi on saanut ympärilleen hauskasti puunkuorta ja villanarua. Sitä voi pitää kotona sisällä, hoitaa tässä muodossa ja pakkasten mentyä istuttaa vaikka pihaan, se talvehtii ja kukkii ensi keväänä uudelleen.

Jouluruusu kepit essen

Saksassa oli pajunkissat jo pörhöllään. Kimpussa on mukana ranskalaisia tulppaaneja tuomassa lisää kevään tuntua. Ihana ja kestävä kukkakimppu sopii vaikka noutopöytään koristeeksi.

Kissat ja ranskis essen

Persikan sävyiset unikot kuuluvat kevääseen. Meille Suomeen ne tulevat usein Italiasta.
Kukkakimpussa on mukana paljon keväisiä elementtejä mm. lumipalloheittä, kerrottua pitkävartista tulppaania sekä Sandersonia nimistä hentoa kellomaista kasvia. Kukat ovat sidottu ilmavasti kasveja kunnioittaen ja niin, että kukkakimppu näyttää luonnolliselta, mutta on silti täysin suunnitelmallisesti toteutettu ammattilaisen toimesta. Kimppu seisoo omilla varsillaan matalassa astiassa, mutta sopisi myös hyvin lasiseen läpinäkyvään pyöreään maljakkoon.

Kimppu kerrottu ranskis ja unikko essen

Minikasveja oli edelleen paljon messuilla myynnissä, eli niiden voittokulku tuntuu vain jatkuvan. Tässä on hyvä idea miniperhoskämmekän käytöstä. Makeita lasipalloja, jotka roikkuivat ilmassa ja niiden sisässä oli istutettuna aina pieni perhoskämmekkä. Uudenlainen lähestymistapa vanhalle amppeliajattelulle. Sopii myös pieniin tiloihin ja sinne, missä ei ole ikkunalautoja.

Miniorkidea roikkuva essen

Ammattilaismessut olivat näyttämönä myös useille uusille ruusulajikkeille. Tässä alla aivan mielettömän tuoksuinen ruusu, jolle menetin sydämeni. Kukka muistuttaa pionia, mutta on todellakin ruusu. Lajikkeen nimi on `Meivildo` ja kuuluu ns. teeruusuihin. Harmi, että tuoksua ei voi välittää kuvan kautta.

Tuoksuva ruusu essen

Puolessa välissä kuukautta juhlimme jälleen ystävänpäivää. Kukka on mitä ihanin lahja antaa ja saada, kaunis sidottu kukkakimppu on paras lahja kenelle vain.

Iloista helmikuun alkua!
t. Katri

 

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.