Hyvä vai huono tulppaaninippu?

Olen seurannut mielenkiinnolla markettikauppojen lähikukka- lanseerauskampanjaa. Minusta on hyvä, että kuluttajilla on mahdollisuus ostaa kotimaisia lähikukkia ruokakauppareissullaan, näin lisätään kukkien kulutusta ja lisätään työllisyyttä kotimaisilla puutarhoilla. Miksi tässä kuitenkin on jotakin, mistä en pidä?

Olen jo pitkään seurannut markettikauppojen ja ruokakauppojen kukkamyyntipisteitä ja todennut, että tuotteiden laatu näissä vaihtelee rajusti. Leikkokukat ovat usein vanhoja ja varsinkin nyt sipulikukka-aikaan näkee melko ikäviä esillepanoja, joissa ylikasvaneet, puolikuolleet tulppaanit haukkovat henkeään. Tämä ei ole kaunis näky ja valitettavasti syö myös ammattikukkakauppojen leipää. Onhan se selvä, että asiakkaan ostaessa vanhan tulppaaninipun marketista tai ruokakaupasta, hän päivän – kahden päästä, viettäessään hautajaisia bioastian ääressä vannoo, että ensi kerralla ostan jotakin muuta, kuin kukkia.

Kukat ovat elävää materiaalia, siinä missä omenat, appelsiinit ja muutkin nopean kierron tuotteet, mutta miksi ihmeessä vanhoja kukkia myydään ruokakaupoista kuluttajille? Harmittavaahan tässä on se, että monet kuluttajat uskovat kaikkien kukkien olevan tällaisia, väsyneitä ja ylikukkineita. Miksi kukkia yleensäkään myydään ruokakaupoissa, jos niitä ei ehditä eikä osata heittää roskiin, silloin kun pitäisi? Ei tietenkään voi olettaa, että tavallinen ruokakaupan myyjä tuntee kukkamateriaalin ja osaa hoitaa niitä, kuin ammattilaiset, mutta tällainen ei palvele kenenkään etua.Minusta tässä on asia, josta pitäisi puhua enemmän, sillä koko ala kärsii tästä.

Harmittelen tässä sitä, että kuluttajissa on paljon sellaisia, jotka eivät osaa käydä lainkaan kukkakaupoissa. Tiedän, että kaupankäynti on muuttunut ja muuttuu jatkuvasti, mutta mitä on tulevaisuus, jos kaikki pienet erikoiskaupat palveluineen katoavat katukuvasta ja siirtyvät verkkoon ja tilauspohjaiseksi. Tätäkö me haluamme, marketteja pelloille lisää kilometrien päähän kaupunkien keskustoista ja kaikki kulkemaan omilla `vähäpäästöisillä` autoilla matkaa edestakaisin? Minä en ainakaan halua tällaista, vaikka itsekin käyn ajoittain marketeissa ruokaostoksilla, niin en mistään hinnasta vaihtaisi sitä tunnetta, kun saa loistavaa palvelua oman alansa huippuammattilaiselta ostan sitten lihaa, kalaa, kasviksia tai kukkia.
Markettien ja ruokakauppojen kukkamyyntipisteet ovat tulleet jäädäkseen, mutta uskon silti kuluttajien edelleen luottavan ammattilaisten palveluun ja laadukkaaseen työn jälkeen sekä käyttävän myös oikeita kukkakauppoja, onneksi niitä vielä on.

Kukkakaupassa käynti on elämys kaikille aisteille. Kauneutta, laatua, ammattitaitoa ja asiantuntevaa palvelua!

Tulppaanikimppu osa + muuta kukkaa
Kuva Pirjo Prunnila-Viljanmaa


Kukkakaupasta voi ostaa myös nipputulppaaneja, mutta myös erikoislajikkeita kappaleittain!

Tulppaaneja läheltä Huiskulasta
Kuva Pirjo Prunnila-Viljanmaa

 

Nyt on tulppaaniaika ja tarjonta parhaimmillaan!

Kerrottu persikka tulppaani lähi

Hyvää helmikuun loppua!

Kantaaottavin kukkaisterveisin,
Katri

2 kommenttia artikkeliin ”Hyvä vai huono tulppaaninippu?

 1. Ritva Pulkkinen

  Olen joskus ruokakaupassa käydessäni ostanut tulppaanikimpun siivousta vauhdittamaan.Kimppu on tiivisti muovikalvossa ja kun sen kotona avaa kukat retkahtavat alas muumioituneina. Nyt olen ottanut tavakseni kurkistella kimppujen juurelle ja todennut että ne ovat ilman vettä tietenkin, muutenhan ne kasvaisivat pituutta ja aukeisivat eivätkä kelpaisi enää kenellekään muutaman päivän päästä. Niin että se siitä laadusta.
  Olen asiasta huomauttanut, mutta asia ei ole korjaantunut.Ikävintä asiassa on että uhriksi joutuvat useimmiten vanhemmat jo vähän huononäköiset ihmiset jotka ostavat ystävälleen pienillä eläkkeillään surkeita kukkakimppuja.

  Tykkää

  1. Hei Ritva,
   kiitos kommentistasi!
   Kukkakaupoissa myydään myös usein tulppaaninippuja kuiviltaan. Näistä nipuista pitää leikata kotona muutaman sentin pala pois ja laittaa nippu kääreineen kylmään vähään veteen imemään vettä n. 10 min. ajaksi. Tulppaanit imevät tässä ajassa itsensä nestejännitykseen. Kääre otetaan pois ja sitten vain lisäillään kylmää vettä päivittäin maljakkoon pieni määrä. Mitä enemmän vettä laittaa maljakkoon sitä enemmän tulppaanit kasvavat.
   Harmi, että kukaan ei ole kertonut sinulle tätä, mutta kukkakaupasta saa hoito-ohjeet myös kaupan päälle. Mukavaa tulppaanikevättä!

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.